• امروز : چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 23 - شوال - 1445
  • برابر با : Wednesday - 1 May - 2024
3
بیانیه جبهه اصلاحات گیلان در مورد انتخابات مجلس دوازدهم

در کنار مردم می ایستیم | با انتخابات قهر نکرد ه ایم | با توجه به عدم وجود شرایط رقابتی توصیه ای به مردم نداریم

  • کد خبر : 21367
  • 03 اسفند 1402 - 22:41
در کنار مردم می ایستیم | با انتخابات قهر نکرد ه ایم | با توجه به عدم وجود شرایط رقابتی توصیه ای به مردم نداریم
نتیجه عدم ثبت نام بسیاری از خردورزان و نیز رد صلاحیت تعداد قابل توجهی از شایستگان و متخصصان و دلسوزان واقعی منافع توجه قاطبهی مردم آزرده و افسرده، تغییری در روند معیوب گذشته صورت می گرفت

به گزارش انطباق،  جبهه اصلاحات استان گیلان با صدور بیانیه‌ای اعلام نمود که در کنار مردم می‌ایستیم و نظر مردم هرچه باشد آن را محترم می‌شماریم.

در بخشی از بیانیه آمده است که؛ پس از اعتراضات و حوادث خونبار سال ۱۴۰۱، نیک‌ بود که برای التیام بخشی و کاستن از نارضایتی قابل توجه قاطبه‌ی مردم، تغییری در روند معیوب گذشته صورت می گرفت، تا نه تنها کاندیداهای جریان اصلاح طلب، بلکه نمایندگان همه عقاید و افکار حاضر در سطح ملی و منطقه‌ای، امکان حضور در عرصه انتخابات رقابتی را می‌داشتند.

متن کامل بیانیه به شرح زیر است:

مردم شریف استان گیلان؛

چهل و پنجمین سالگرد انقلاب ۵۷ را پشت سر گذاشتیم، انقلابی که قرار بود منادی آزادی و اخلاق باشد و الگوی حکمرانی در جهان  قرار گیرد. این روزها در آستانه دو انتخابات قرار داریم. دو انتخاباتی که علی الأصول میبایستی به سبب اهمیت آنها، شور سیاسی و اجتماعی زیادی را به راه انداخته و در چنین ایامی، شهرها و روستاها از نشاط فعالیتهای رقابتی شور و شوق قابل توجهی را در آنها شاهد میبودیم. افسوس که به سبب ضربه سنگین نظارت استصوابی جهت غیررقابتی تر کردن انتخابات، متأسفانه تقریباً اثری از تحرکات و شور و شوق مورد انتظار در اقصی نقاط کشور ملاحظه نمیشود.

در ایامی که بحران های متعدد اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و سیاسی، همه ابعاد زندگی ایرانیان را به صورت اسفباری تحت تأثیر قرار داده، شاید انتخابات میتوانست بهترین راهکار به منظور یافتن راهی برای برون رفت از اوضاع جاری کشور باشد. راهی که اندیشه اصلاحات همواره در طول مسیر صعب العبور خویش بر آن تأکید کرده است؛ چرا که دموکراسی، انتخابات آزاد و صندوق رأی را مترقی ترین ماحصل عمر بشر برای تغییر به نفع جامعه دانسته و تقریباً در تمام ادوار، تلاش کرده تا بتواند با این روش،  گام‌های اساسی در راستای اصلاح حکمرانی در راستای منافع ملی بردارد. تلاشی که اگر چه نتایج مهم و اثربخشی برای ایران داشته، اما با تقابل و بی تدبیری های بعدی از جانب جریاناتی روبرو شد که گویی یا منافع ملت، برایشان فاقد اهمیت بوده و یا با تعریف نادرست مبتنی بر ایدئولوژی، منافع خود را به نوعی منافع ملی تلقی کرده؛ لذا بسیاری از دستاوردهای گذشته به فنا رفته و برخی دیگر نیز رو به فناست. متأسفانه امروزه در موقعیتی قرار گرفته ایم که اصلاح طلبی نیز به شیوه و روال تجربه شده، به زعم سید محمد خاتمی به صخره ستبر بن بستی برخورد کرده و لذا مردم حق دارند از آن، مثل خود نظام حاکم، نومید شوند.

آری؛ آنچه در اینجا از اهمیت فراوان برخوردار است، ناامیدی، یأس و سرخوردگی مضاعف ملت ایران در اثر خرابی‌های بسیار ناشی از روشهای نامطلوب حکمرانی که عامل بروز آلام روزافزونی برای تمام نسل‌های فعلی جامعه، اعم از جوانان، میانسالان و حتی بزرگسالان  همراه و یاور انقلاب بهمن ۵۷ شده است.

در تمام سالهای گذشته که منتخبین مردم در مناصب مختلف انتخابی با شعارهایی در راستای کسب حقوق ملت و مطالبات آنان بر‌ صندلیها تکیه زده‌اند، به دلایل مختلف که غالباً مرتبط با نحوه معرفی و انتخاب آنها و عدم رعایت اصول دموکراسی و شایسته سالاری بوده است، توفیقات حداقلی را در راستای حصول اهدافشان شاهد بودهایم. در سالهای اخیر نیز به سبب کاهش هرچه بیشتر است. اثرگذاری نهادهای انتخابی قانونی، مطابق نصوص صریح قانون اساسی، امکان کسب توفیقات لازم جهت رضایت مردم فراهم نشده است.

تبدیل پول ایران به بی ارزش ترین ارز جهان، تورم سالانه بیش از ۴۰ %به طور مستمر طی سالیان اخیر، افزایش فاحش فقر در لایه های مختلف جامعه، مشکلات عدیده حوزه درمان و افزایش مرگ و میر به دلیل نبود، کمبود و گرانی افسارگسیخته دارو و درمان، فساد گسترده مالی که ارقام آنها بعضاً در مخیله انسان نمیگنجد، تقابل و تناظر با جهان به جای تعامل، برخلاف خواسته بحق اکثریت مردم، بی اعتباری پاسپورت ایرانی، صدور برخی احکام ناعادلانه در ارتباط با فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانهای، برخورد غیرقانونی و بعضاً خشونتبار با معترضان که مصادیق بارز این مدعا، اخراج اساتید دانشگاه، دانشجویان و معلمان دگراندیش، تنها به علت اعتراضات صنفی و وجود دهها مشکل اساسی دیگر، بخشی از آثار و تبعات این نوع مدیریت اقتدارگرایانه و مشارکت ستیزانه در کشور میباشد. با این حال، در همین شرایط بغرنج، اقلیتی که ارکان قدرت را تسخیر نموده، هر روز تلاش بیشتری جهت خالصسازی در  ساختار سیاسی و مدیریتی کشور کرده، تا هیچ اندیشه و توانی غیر از خودشان، امکان بروز و ظهور نیابد؛ عملیاتی که بعضاً مورد اعتراض برخی خودیهای جمع خودشان نیز واقع شده است!

با وجود  تمام اینها، اصلاح طلبان با اعتقاد راسخ بر دموکراسی، جهت سرفرازی ایران و ایرانیان، عمیقاً تمایل داشتند که در این  انتخابات نیز جهت معرفی و کمک به انتخاب شایستگان صادق و لایق و خردورز برای انجام اصلاحات اساسی، در صورت وجود یک رقابت منصفانه، نمایندگانی را وارد پارلمان کرده تا با یک برنامه منسجم، توان برداشتن گامهای موثری، جهت حفظ حرمت و صیانت از استقلال و جایگاه قانونی مجلس، تحقق مطالبات بحق ملت ایران و جلوگیری از تصویب قوانین ناقض منافع و حقوق انسانی آحاد ملت بردارد. اما متاسفانه فرآیند معیوب انتخابات به ویژه در دوره کنونی، با تصویب ناگهانی قانون جدید انتخابات و لزوم پیش ثبت نام هدفمند جهت تسهیل و تشدید حذف کاندیداهای غیرخودی و چرخیدن در بر همان پاشنه همیشگی نظارت استصوابی و در  ملی، باری دیگر امکان برگزاری یک انتخابات آزاد و رقابتی را از جامعه دریغ نمود.

نتیجه عدم ثبت نام بسیاری از خردورزان و نیز رد صلاحیت تعداد قابل توجهی از شایستگان و متخصصان و دلسوزان واقعی منافع توجه قاطبهی مردم آزرده و افسرده، تغییری در روند معیوب گذشته صورت می گرفت تا نه تنها کاندیداهای جریان اصلاح طلب، به باور اصلاح طلبان، پس از اعتراضات و حوادث خونبار سال ۱۴۰۱ ،نیکتر این بود که برای التیام بخشی و کاستن از نارضایتی قابل بلکه نمایندگان همه عقاید و افکار حاضر در سطح ملی و منطقهای، امکان حضور در عرصه انتخابات رقابتی را میداشتند و اقشار مختلف و نحله‌های فکری متفاوت، احساس میکردند که مطابق نص صریح قانون اساسی، به آنها نیز عنایت شده و صدایشان شنیده  میشود و متعاقباً میتوانند در مدیریت کشور و بهبود اوضاع اسفبار کنونی، مشارکت کنند. دریغاً که چنین عقلانیتی، در عرصه‌ی مدیریتی، حلقه مفقوده روزگار امروز این دیار شده است.

با این تفاسیر، جبهه اصلاحات استان گیلان اعلام میدارد، پیرو نظر جبهه اصلاحات ایران و با اعتقاد به حقوق مردم، کمافی السابق، در کنار مردم ایستاده و علیرغم عقیده راسخ به قدرت صندوق رأی مبتنی بر انتخابات آزاد، نه تنها با نهاد انتخابات قهر نیست، بلکه  آرزو میکند تا با فراهم شدن شرایط قانونی و منصفانه، بتواند با ارائه لیست دارای یک برنامه مدون و روزآمد، جهت اصلاح روش‌های حکمرانی موجود در راستای مطالبات کثیر انباشته‌ی ملت ایران، مشارکت مؤثری نماید؛ اما با توجه به شرایط فوق الذکر و خصوصاً قلت و غالباً فقدان کاندیداهای کارآمد و شایسته در غالب حوزه های انتخابیه استان و با عنایت به عدم وجود شرایط رقابتی در هر دو انتخابات پیش رو، اعم از مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان (تکلیف بر انتخاب ۴ نماینده از ۵ کاندیدای مجلس خبرگان!)، توصیهای در مورد انتخابات فعلی به مردم عزیزمان نداشته و ضمن ادای احترام به کاندیداهای تأیید صلاحیت شده، تصمیم نهایی آحاد مردم را در سطح منطقهای و ملی محترم میشمارد.

باشد که در آینده نزدیک، قبل از آنکه بسیار دیر نشود، عنایت لازم را توسط مسئولین امر به توصیه‌های دلسوزانه و خردورزانه‌ی  جبهه‌ی اصلاح طلبان و متعاقباً سرفرازی روز افزون ایران و کاستن از آلام و رضایت هر چه بیشتر مردمان عزیز دیارمان و عدم تضییع بیش از پیش سرمایه‌های ارزشمند منطقه‌های و ملی را شاهد باشیم.

جبهه اصلاحات استان گیلان

لینک کوتاه : https://entebaagh.ir/?p=21367

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.