• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024
1
اکثر اعضا این حمله را محکوم کردند

در نشست شورای امنیت با موضوع حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران چه گذشت؟

  • کد خبر : 21976
  • 15 فروردین 1403 - 18:42
در نشست شورای امنیت با موضوع حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران چه گذشت؟
نمایندگان چندین کشور اقدام اسرائیل در حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را محکوم کردند.

انطباق: شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر سه‌شنبه (به وقت محلی) به درخواست روسیه برای بررسی حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق تشکیل جلسه داد.

روسیه اقدام اسرائیل را با شدیدترین لحن محکوم کرد

واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران و دیگر اماکن سوریه را کاملاً غیرقابل قبول خواند و خواستار توقف آن‌ها شد.

وی گفت: «خواستار این جلسه شورای امنیت شدیم تا به بررسی حملات موشکی و بمباران‌های ارتش اسرائیل در مناطق مختلف سوریه بپردازیم.»

نبنزیا گفت در همین حال، عملیات‌های اسرائیل در غزه علی‌رغم قطعنامه شماره ۲۷۲۸ شورای امنیت برای برقراری آتش‌بس فوری ادامه دارند.

نماینده روسیه گفت: «از این بی‌اعتنایی آشکار مقام‌های اسرائیل به یک قطعنامه الزام‌آور این شورا نگران هستیم. یک مصداق آشکار آن حمله اسرائیل به یک کاروان کمک‌های بشردوستانه است.»

وی همچنین با بیان اینکه «حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق را با شدیدترین لحن محکوم می‌کنیم» تصریح کرد روسیه هر گونه حمله به اماکن دیپلماتیک و کنسولی را «کاملاً غیرقابل قبول» می‌داند.

نماینده روسیه تصریح کرد: «هدف اقدامات اسرائیل شعله‌ورتر کردن آتش درگیری‌ها است. این اقدامات غیرقابل قبول هستند و بایستی متوقف شوند.»

نبنزیا گفت روسیه از جامعه بین‌الملل می‌خواهد «اقدامات خطرناک اسرائیل را که نقض حاکمیت مستقل جمهوری عربی سوریه است» به صراحت محکوم کنند.

وی تأکید کرد: لازم است تمامی اعضای مسئول جامعه بین‌الملل ارزیابی‌هایی عینی از ستیزه‌جویی‌های اسرائیل در خاورمیانه به عمل آورند.

چین: حمله اسرائیل ماهیتی شرورانه داشت

پس از اظهارات نماینده روسیه، نماینده چین اقدام اسرائیل را محکوم کرد. او گفت: «اقدام اسرائیل در حمله به ساختمان سفارت ایران نقض آشکار منشور ملل و قوانین بین‌المللی است.»

او همچنین تصریح کرد حمله روز گذشته اسرائیل نقض حاکمیت هر دو کشور سوریه و ایران بوده است.

نماینده چین گفت این حمله هوایی دارای ماهیتی «به شدت شرورانه» است و چین به شدت آن را محکوم می‌کند.

او پس از یادآوری اینکه ۲۵ سال پیش سفارت چین در یوگسلاوی هدف حمله ناتو به رهبری آمریکا قرار گرفته گفت: «ما ناراحتی و رنج دولت و مردم ایران را احساس می‌کنیم و عمیق‌ترین مراتب همدردی و تسلیت خود را به آن‌ها ابراز می‌داریم.»

فرانسه اقدام اسرائیل را محکوم نکرد

نماینده فرانسه در سازمان ملل در اظهارات خود حمله اسرائیل را محکوم نکرد و در عوض ترجیح داد به دفاع از تل‌آویو بپردازد.

نماینده فرانسه گفت: «حملات دیروز در دمشق در میانه تشدید تنش‌ها در سوریه از زمان حمله تروریستی حماس در ۷ اکتبر رخ داده‌اند. ایران و شریکان منطقه‌ای این کشور مسئولیت سنگینی در دامن زدن به این تنش‌ها داشته‌اند.»

وی در بخش دیگری از سخنانش از همه طرف‌ها خواست خویشتنداری نشان دهند. او گفت فرانسه به سهم خود برای جلوگیری از تسری درگیری‌ها در غزه به دیگر نقاط منطقه تلاش خواهد کرد.

نماینده الجزایر: اقدام اسرائیل قابل توجیه و تحمل نیست

نماینده الجزایر ضمن تسلیت بابت کشته شدن عده‌ای از ایرانیان در حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق آن را نقض فاحش قوانین بین‌الملل توصیف کرد.

وی در این نشست که برای بررسی حمله روز گذشته اسرائیل انجام می‌شود گفت: «چنین مواردی از نقض تعهدات بین‌المللی توسط رژیم اشغالگر اسرائیل قابل توجیه و تحمل نیست.»

زمان‌بندی این حمله، در شرایطی که اسرائیل با فشار بین‌المللی برای آتش‌بس در غزه مواجه است نشان‌دهنده بی‌اعتنایی عامدانه به درخواست کل جامعه بین‌الملل برای ترک خصومت‌ها است.

او همچنین گفت: «هدف چنین اقدام عامدانه‌ای آشکار است: پاسخ دادن به فشار‌های بین‌المللی با بالا بردن درگیری‌ها، مشخص است که هدف از این اقدام کشاندن کل منطقه به درگیری است و نشان‌دهنده احساس مصونیت توسط رژیم اشغالگر اسرائیل است که خودش را بالاتر از قوانین بین‌المللی می‌داند.»

این دیپلمات الجزایر تصریح کرد: «رفتار اسرائیل با آنچه ما از یک عضو سازمان ملل انتظار داریم فاصله دارد. شورای امنیت باید با قاطعیت به این فشار‌ها بر اصول حاکمیت کشورها، مصونیت اماکن دیپلماتیک و تمامیت ارضی کشور‌ها پاسخ دهد.»

وی افزود: «تمامیت نظم بین‌المللی ما در معرض خطر قرار گرفته و بایستی برای این بی‌اعتنایی فاحش به قوانین تبعاتی وجود داشته باشد تا بتوان تعهد جمعی‌مان به قانون را حفظ نماییم.»

نماینده آمریکا در نشست اضطراری شورای امنیت در خصوص حمله به سفارت ایران در دمشق هم مدعی شد همانطور که کاخ سفید اعلام کرد، واشنگتن هیچگونه نقشی در حمله به سفارت ایران در سوریه نداشته است.

وی با تکرار ادعا‌های ضدایرانی کاخ سفید گفت: ماهیت ساختمان مورد حمله هنوز برای ما مشخص نیست، در صورتی که دیپلماتیک باشد برای ما غیر قبول است.

نماینده ایالات متحده گفت: هنوز اطلاعات دقیقی از ساختمان هدف حمله نداریم و اگر ثابت شود که این ساختمان متعلق به اماکن دیپلماتیک بوده است، محکوم است.

اکثر نمایندگان شرکت کننده در این نشست اقدام تجاوزکارانه اسرائیل را محکوم کردند، اما کشور‌های آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن و کره جنوبی حاضر به محکومیت حمله رژیم صهیونیستی نشدند.

لینک کوتاه : https://entebaagh.ir/?p=21976

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.