مدیرعامل آب منطقه ای گیلان اراضی شالیزاری گیلان را به دو بخش سنتی و تحت شبکه سد سفیدرود دانست و افزود: اراضی سنتی غرب و شرق استان ۶۷ هزار هکتار وسعت دارند و از منابع ذخیره آب مانند سد برخوردار نیستند و شرایط جوی فصل کشاورزی، بسیار تاثیرگذار است.

وی اراضی تحت شبکه آبیاری سد سفیدرود را ۱۷۲ هزار هکتار دانست و تصریح کرد: بر منابع آبی سد کنترل داریم و در فصل تابستان که کشاورزان به آب نیاز دارند، اقدام به رهاسازی آب سد می‌کنیم.

خرّمی یکی از چالش‌های آبی استان را ناشی از کمبود سد دانست و یادآور شد: سدهای بزرگی از جمله شفارود و پلرود و دیورش در دست ساخت است و به زودی وارد مدار می‌شوند و می‌توانند بخشی از مشکلات تامین آب کشاورزی استان را حل کنند.

وی شبکه سد سفیدرود را بسیار خاص دانست و تصریح کرد: مخزن سد سفیدرود بیش از یک میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد و لذا تکیه گاه کشاورزی استان گیلان می‌باشد و این در حالیست که ظرفیت مجموع سدهای در حال ساخت استان ۴۰۰ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان با اشاره به ذخیره ۲۰۰ میلیون مترمکعبی سد سفیدرود در حال حاضر، خاطرنشان کرد: سال گذشته که یکی از سخت‌ترین سال‌ها برای کشاورزی استان بود، در چنین روزهایی دو برابر ذخیره آب داشتیم؛ البته در شرایط نرمال باید ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره داشته باشیم که نشان دهنده لزوم برنامه ریزی و مدیریت منابع آب است.

وی با بیان اینکه آب منطقه‌ای ۹۰۰ پمپ و ۲۷۰ حلقه چاه عمیق در سطح استان دارد که باید در مدار باشند، گفت: باید بیش از ۵۰۰ کیلومتر از انهار کشاورزی را لایروبی کنیم و اوج فعالیت بعد از عید آغاز می‌شود.

خرّمی، استان گیلان را دارای ۳۰۰ هزار خانوار کشاورز دانست و با بیان اینکه نیمی از جمعیت گیلان در ارتباط با کشاورزی هستند، اضافه کرد: کشاورزان حتما براساس تقویم زراعی پیش بروند و به توصیه‌های جهاد کشاورزی مبنی بر شخم اولیه کم عمق توجه کنند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان همچنین بر بیمه محصولات کشاورزی تاکید کرد و یادآور شد: ۹۰۰۰ هکتار آب بندان در سطح استان داریم و لذا لایروبی ۵۰۰ هکتاری این آب بندان‌ها در دستور کار است.