• امروز : دوشنبه - ۱۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 1 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Monday - 2 December - 2024
3
برخی به واسطه تحریم ها به ثروت باد آورده رسیدند

میرسلیم: در مورد FATF هنوز اجماعی در حاکمیت حاصل نشده است /نامه ای از دولت به مجمع تشخیص نیامده

  • کد خبر : 24889
  • 16 آبان 1403 - 12:09
میرسلیم: در مورد FATF هنوز اجماعی در حاکمیت حاصل نشده است /نامه ای از دولت به مجمع تشخیص نیامده
مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به تاکید رئیس جمهور مبنی بر ارسال نامه به مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره FATF می گوید: تا آنجا که من خبر دارم نامه‌ای در مجمع دریافت نشده است.

به گزارش انطباق، برخی می گویند نامه برای به جریان افتادن پرونده FATF به مجمع تشخیص رفته و برخی می گویند فقط رایزنی ها کلید خورده است، سوالی که از مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص می پرسیم که آیا «نامه پزشکیان درباره  FATF به مجمع تشخیص مصلخت نظام رسیده است؟» ادعایی که چندی پیش در نشست خبری با اهالی رسانه از سوی خود رئیس جمهور نیز مطرح شده بود اما پاسخ میرسلیم قابل تامل است.

میرسلیم همچنین می گوید که در حاکمیت هنوز نگاه واحدی درباره FATF  شکل نگرفته است. او نگاه مثبتی به FATF ندارد و آن را کارویژه تضمینی برای اثربخشی تحریم های آمریکا قلمداد می کند و با این توجیه آن را مورد نقد قرار می دهد.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را می خوانید:

******

*آقای میرسلیم! دولت گفته که پیگیر تعیین تکلیف پرونده FATF در مجمع تشخیص است و گفته می شود که یکسری نامه نگاری و رایزنی ها را با مجمع شروع کرده، شما در جریان این نامه نگاری ها هستید؟

درباره سرنوشت عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی یا FATF صحبت هایی شده ولی تا آنجا که من خبر دارم نامه‌ای در مجمع تشخیص دریافت نشده است.

درباره پالرمو مشکل چندانی نداریم

*با گذشت چند سال از مطرح شدن FATF فضای مجمع را در این مورد چگونه ارزیابی می کنید؟ با توجه به اینکه برای تصویب این لوایح دو سوم رای مجمع نیاز است و از طرفی شرایطی که ایران در آن قرار گرفته و نیاز به حل این لوایح وجود دارد، این آرا بدست می آید؟

از نظر کارشناسی و فنی ۳۹ مورد از بندهای عضویت گروه ویژه اقدام مالی مورد تأیید و تصویب جمهوری اسلامی قرارگرفته است و در دو مورد پالرمو یا قرارداد مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی نیز مشکل چندانی وجود ندارد ولی درباره قرارداد CFT  یا مقابله با پشتیبانی مالی از تروریسم، خودمان قانون پیشرفته‌ای داریم که به تصویب رسیده و لذا از نظر قانونی مشکلی وجود ندارد.

ملاحظات بسیار جدی درباره مصادیق تروریسم که خود ما به کرات قربانی آن بوده‌ایم، وجود دارد. از نظر ما بنا به اعتراف ترامپ، آمریکا در مورد شهید سلیمانی، مصداق عیان تروریست و اسرائیل به اعتراف نتانیاهو مصداق دیرپای تروریسم در مورد نسل‌کشی فلسطینیان، شهید اسماعیل هنیه، شهید سید حسن نصرالله، شهید یحیی سنوار و بسیاری دیگر هستند. آیا در گروه ویژه اقدام مالی، اقدامی علیه آمریکا و اسرائیل صورت گرفته است؟

علاوه بر این با کمال جسارت نهضت های آزادی بخش نظیر حزب‌الله، حماس و حتی نهادهای رسمی نظامی همچون سپاه پاسداران و کل جبهه مقاومت را تروریست می‌نامند که این نشان دهنده استفاده ابزاری از یک تشکیلات به نام FATF بین چند دولت برای ایجاد فشار و به منظور جلوگیری از هر ندای آزادیخواهی برحق است. اینها نکات کم اهمیتی نیستند که به توان بسادگی از کنارشان عبور کرد.

برخی به واسطه تحریم ها به ثروت باد آورده رسیدند

*مخالفت ها با FATF شروع شده و برخی می گویند مجمع تشخیص تن به تصویب این لایحه نمی دهد، این ادعا درست است؟

در مجمع، مصلحت نظام سنجیده می‌شود و تصمیم‌گیری با توجه ملاحظات همه جانبه صورت می‌گیرد و نه فقط مقتضیات کوتاه مدت. البته این واقعیت را هم نباید فراموش کنیم که عده‌ای با واسطه‌گری برای دورزدن تحریم ها به ثروت های بادآورده رسیده و برخی مشکلات اقتصادی و اجتماعی را به وجود آورده اند.

چاره آن سوءاستفاده‌ها و انحراف ها و مفاسد اقتصادی ناشی از آن، در تدبیر مناسب و دقیق و قابل نظارت بر فرآیندهایی است که باید برای خنثی کردن تحریم ها اندیشیده و به اجرا گذاشته شود.

 

اگر شرط ما را بپذیرند FATF را تصویب می کنیم

*امکان اینکه مجمع با گذاشتن شرطی(برای دولت) FATF را قبول کند، وجود دارد یا خیر؟

اگر امکان پذیرش شرط وجود داشته باشد، بله و کمکی به برون رفت از بن بست خواهد بود ولی تا کنون چنین امکانی وجود نداشته است. البته باید توجه داشت که به فرض پذیرش شروط، این نکته را باید در نظر گرفت که بانک های ما باید از نظر فنی آمادگی و پیشرفت لازم را پیدا کنند و این امری است که در ظرف یک ماه میسر نمی‌شود.

در مورد FATF هنوز اجماعی حاصل نشده است

*گفته می شود حاکمیت با تصویب FATF موافق است، نظر شما در این مورد به چه صورت است؟

حاکمیت یعنی مجموع حکومت و مردم. در این قضیه هنوز اجماعی حاصل نشده و به یک رأی واحد نزدیک نشده ایم.

*برخی میان FATF و تحریم ارتباط برقرار می کنند در صورتی که اینها در کنار هم قرار دارند و این نیست که با تصویب FATF تحریم ها رفع شود اما برای مبادلات بعد از رفع تحریم ها به تصویب این لوایح احتیاج داریم و ….

بله، بین گروه ویژه اقدام مالی و تحریم ها پیوند کاملی وجود دارد و به تعبیری برای چندمین بار، آمریکا با زرنگی سعی کرده تشکلی را به عنوان ابزار فشار، برای مؤثرتر کردن تحریم های کینه توزانه خود و آن هم، از موضعی کاملا استکباری، پدید آورد. در نتیجه تصور رفع تحریم به موازات پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی از اساس با راهبرد کسانی که برای تنگ کردن عرصه بر ما چنان گروه هایی را راه می اندازند، و در رأس آنها آمریکا، سازگار نیست.

لینک کوتاه : https://entebaagh.ir/?p=24889

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.