انطباق: پس از ارسال پیامکهای عدم رعایت حجاب به اشخاص – نه سرنشینان خودرو – در شهرهای اصفهان و شیراز،گیلان این بار پیامک مشابهی به شهروندان تهرانی ارسال شده است. این پیامک که با امضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران فرستاده شده، با سرشماره amrebemaruf ارسال میشود. هنوز مشخص نیست که هویت گیرندگان حجاب شناسایی و به تبع آن کد ملی و شماره تلفن آنها مشخص میشود.
به گزارش فرارو، در متن این پیامک آمده است: «خانم **** با سلام و احترام؛ شما بدون رعایت پوشش قانونی در سط شهر تهران حضور داشتهاید، لطفا نسبت به رعایت قانون و اصلاح پوشش خود اقدام فرمایید. ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران.»
موضع سخنگوی دولت
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوال خبرنگاران نسبت به این پیامکها ابراز بیاطلاعی کرد. مهاجرانی گفت: «دولت در موضوع حجاب معتقد است که این موضوع از جنس موضوعات فرهنگی و تربیتی است. طبیعتاً با کارهای سلبی نمیتوانیم به نتیجه برسیم. دولت قرار نیست مقابل مردم بایستد.» او در پاسخ به این سوال که افراد گزارشدهنده در سطح شهر چه کسانی هستند، نیروی انتظامی هستند یا ارگانهای خاص دیگر نیز گفت که موضوع را پیگیری و اطلاعرسانی میکند.
نظر رئیسجمهور چیست؟
موضع مسعود پزشکیان درباره قانون حجاب، چند ماه قبل از سوی محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور اعلام شد. در آن زمان نیز گفته شد که پزشکیان نمیخواهد مقابل مردم بایستد. دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی نیز جلوی ابلاغ قانون جدید عفاف و حجاب را به دلیل نگرانیهای امنیتی گرفته است. قانونی که از زمان طرح در مجلس، اصل هشتادوپنجی شدن و بررسی خارج از صحن علنی تا تلاشها برای ابلاغ آن جنجالبرانگیز بوده و هست. در این میان، مطالبهگران ابلاغ قانون حجاب میگویند اگر این قانون جدید امکان ابلاغ ندارد، قوانین موجود اجرا شود. در حالی که به نظر میرسد برای مسئولان امر «مسئله» بیشتر از «نحوه پرداخت به آن» در اولویت است. چرا که در حال حاضر، بدون ابلاغ قانون مذکور درگیریهایی بین مردم با یکدیگر در بعضی نقاط اتفاق میافتد.
به رغم این که از زمستان ۰۳ موضوع ارسال پیامکهای حجاب برای عابران ابتدا در اصفهان و ابتدای امسال نیز در شیراز مطرح شد، مسعود پزشکیان تا کنون درباره این مسئله سکوت کرده است. این پیامکها از سوی ستاد امر به معروف، دادگستری و نیروی انتظامی ارسال شده و غیر از پیامکهای مربوط به کشف حجاب در خودرو است که ارسال آن هیچ وقت متوقف نشد.
یک ستاد و شورای خاص
در بخش معرفی ستاد امر به معروف و نهی از منکر (در سایت این نهاد) آمده است: «این ستاد بر اساس ماده ۱۶ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر (مصوب ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی) و با تمرکز بر سیاستگذاری و انجام فعالیتهای ترویجی، نظارتی و حمایتی، همچنین هماهنگیهای ستادی و بین دستگاهی، به ایفای نقش خود در جامعه ادامه میدهد. ما در ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر بر این باوریم که وظیفه خود را با تأکید بر تذکر لسانی و تقویت نظارت عمومی در تمامی شئون و تعاملات اجتماعی به انجام میرسانیم. هدف ما ایجاد فضایی است که در آن ارزشهای اسلامی و اخلاقی به بهترین نحو ترویج و حفظ شود.»
در ادامه معرفی این ستاد، اعضای شورای مرکزی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به استناد ماده ۱۹ قانون مایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر معرفی شدهاند. رئیس ستاد از سوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه انتخاب میشود. این شورا ۱۹ عضو دارد که ۶ نفر آنها اعضای دولتهای وقت هستند. وزرای کشور، اطلاعات، ارشاد، آموزش و پرورش، علوم و صمت اعضای دولتی این شورا محسوب میشوند. دو نماینده مجلس رو کمیسیون فرهنگی معرفی و مجلس انتخاب میکند و به عنوان ناظر در شورا هستند. یک نماینده از قوه قضائیه، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل فراجا، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، دو مجتهد منتخب شورای عالی حوزههای علمیه، یک خانم مجتهده منتخب شورایعالی حوزههای علمیه خواهران و دبیر ستاد که از سوی رئیس منتخب میشود را نیز باید به این فهرست اضافه کرد.
جستوجو در میان اخبار، به ما نشان نمیدهد که آیا جلسات این شورای مرکزی برگزار میشود یا نه. اما در صورتی که این جلسات تشکیل میشود، دانستن موضع اعضای دولتی این شورا که منتخب پزشکیان هستند، جالب توجه خواهد بود