انطباق: روزنامه «جوان» با این توصیه که از تحلیلهای خوشبینانه و بدبینانه فاصله بگیریم، نوشته: «بدبینانهترین تحلیلها آن است که بگوییم راهبرد پنهان ایران «نه توافق، نه جنگ» است و در مقابل راهبرد پنهان امریکا نیز دقیقاً همین یعنی «نه توافق، نه جنگ»! و هر یک نیز مذاکره را به دلیل همین راهبرد پنهان، تلهای برای دیگری قرار داده است! خب این تحلیل خیلی قشنگ است، اما لزوماً درست نیست.»
این روزنامه اصولگرا افزوده است: «خوشبینانهترین تحلیل هم آن است که بگوییم امریکا به هزار دلیل میخواهد سریع توافق کند و ایران هم همین را میخواهد و توافق در دسترس است.»
«جوان» در ادامه نوشته: «تحلیل منطقیتر که از این خوشبینی و بدبینی دور باشد آن است که نمیتوان ایران را متهم به «بازی در مذاکرات» کرد. بله شاید ایران نخواهد که تصویر «مبارزهگر با امپریالیسم» که در نیمقرن اخیر از ایران در ذهن دنیا شکل گرفته و برای ملتهایی الگو شده است، از بین برود، ولی چه کسی گفته که اگر توافق، محدود به رفع تحریمها در مقابل کاهش غنیسازی باشد، این تصویر محو شده است؟»
این روزنامه اصولگرا با اشاره به اینکه «معمولاً کسانی که از خودشان تحلیل بیرون میریزند، به تحلیل میانه و حد وسط روی خوش نشان نمیدهند، چون برای آنان فالوور جمع نمیکند! تاریخ همیشه گرفتار همین رادیکالپسندی بوده است» نوشته: «ایران و امریکا ممکن است به یک توافق حداقلی که بخشهای اصلی آن آشکار باشد و حتی بخشهایی آشکار نشود و ضمنی بماند، دست یابند. اگر طرف مقابل بیش از این بخواهد، بله شاید توافقی نباشد. اما در هر حال شکست مذاکرات آنهم وقتی ایران زیر بار شدیدترین تحریمهای تاریخ است و امریکا هم نهایت تحریمها را آزموده است، در فهم عقلای دنیا بر گردن امریکا خواهد افتاد، هرچند امریکا پروپاگاندای خلاف آن انجام دهد و این چیزی نیست که اکنون قاطعانه بگوییم امریکا در حال دنبالکردن آن است.»