• امروز : چهارشنبه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 27 - ذو الحجة - 1445
  • برابر با : Wednesday - 3 July - 2024
19
نگرانی از بازی جدید تلگرام در ایران

دلگرمی ایرانی ها به درآمد واهی همستر کامبت

  • کد خبر : 22952
  • 20 خرداد 1403 - 20:22
دلگرمی ایرانی ها به درآمد واهی همستر کامبت
این روز‌ها هر جا که بروی، مترو یا خیابان، مغازه یا محل کار فرقی نمی‌کند، همه در حال ضربه زدن روی همستر و صحبت درباره آن هستند. آخرین باری که ایران چنین تب و تابی را برای پیوستن به اتفاقی در ظاهر اقتصادی تجربه کرده، بحث بورس باشد

انطباق: داستان‌های جدید این روز‌ها بر سر همستر کامبت، تب و تاب جدی را در میان مردم راه انداخته؛ به حدی که حتی در فضای مجازی هم شوخی‌های مختلف در این باره انجام می‌شود. هر یک از حرف و حدیث‌ها چه در راستای نقد و چه با هدف حمایت از آن، باعث شده تا هر جایی که می‌رویم، درباره همستر صحبت باشد.

به گزارش اقتصاد۲۴،پس از موفقیت چشمگیر و جنجال‌های فراوان پیرامون عرضه نات کوین (NOT)، موج جدیدی از بازی‌های سبک «Tap to Earn» یا همان کسب درآمد از ضربه‌زدن با الهام از این پروژه پدیدار شدند.

هرچند که از ابتدای کار زمانی که تلگرام نات کوین را عرضه کرد، به کاربران این هشدار را داد که فعلا برنامه‌ای برای خرج‌کرد یا ارزش‌دهی به آن ندارد، اما با افزایش تعداد کاربران فعال در آن، نات کوین ارزش پیدا کرد و در حال حاضر درآمد حاصل از آن به عنوان یکی از دارایی‌های دیجیتال شناخته می‌شود. حال بازی جدیدی به نام همستر کامبت (Hamster Kombat) در فضای دیجیتال آغاز به کار کرده و افراد زیادی معتقدند با بازی در آن، می‌توانند سرمایه‌های دیجیتال خود را افزایش دهند.

ارزی که تکلیف آن معلوم نیست
در بازی همستر کامبت، با ضربه زدن روی یک همستر امتیاز کسب می‌کنید؛ به همین سادگی. براساس توضیحات منتشر شده، در این بازی شما به‌عنوان مدیرعامل یک صرافی ارز دیجیتال فعالیت می‌کنید و درآمد ساعتی از آن دارید. هرچه صرافی را بیشتر توسعه دهید، درآمد ساعتی شما هم بیشتر می‌شود.

این روند ساده و در ظاهر سودآور، باعث شده تا بسیاری از افراد در سرتاسر جهان این روز‌ها درگیر همستر کامبت شوند. به نظر می‌رسد ایران یکی از کشور‌هایی است که این بازی توانسته طرفداران زیادی را به خود جلب کند. این روز‌ها هر جا که بروی، مترو یا خیابان، مغازه یا محل کار فرقی نمی‌کند، همه در حال ضربه زدن روی همستر و صحبت درباره آن هستند. آخرین باری که ایران چنین تب و تابی را برای پیوستن به اتفاقی در ظاهر اقتصادی تجربه کرده، بحث بورس باشد.

چند سال قبل زمانی که مردم سرمایه‌های ریز و درشت خود را در بورس از دست دهند، همه جا صحبت از سهام، سبدگردانی و سایر مسائل اینچنینی بود. آن زمان هم مجدد مردم یکدیگر را به همکاری و سرمایه‌گذاری دعوت می‌کردند. اما ماجرا برای همستر کامبت کمی متفاوت است؛ براساس ذات این بازی، در حال حاضر نیازی نیست هزینه‌ای بپردازید.فقط باید وقت و شارژ موبایل خود را برای فعالیت و جذب سکه، به کار بگیرید. شاید همین عدم نیاز به سرمایه اولیه، یکی از دلایلی باشد که مردم ایران نسبت به آن راغبند.

تلاش‌های کم‌ثمر ایرانیان برای حفظ سرمایه
فارغ از سازوکار‌های بازی همستر کامبت، رفتارسنجی مردم در مواجهه با اتفاقات جدید و موج‌های سرمایه‌ای، مهم است؛ تلاش برای جذب سرمایه‌ای بادآورده (اگر بتوانیم نام آن را سرمایه بگذاریم) و انجام تلاشی نه چندان زیاد برای کسب درآمد، روند غالب شرکت در بازی همستر کامبت است. اگر حتی در نظر بگیریم که این بازی، هیچ وجهه‌ کلاهبردارانه نداشته و در ادامه قرار نیست که از اطلاعات کاربران، استفاده‌های سوء داشته باشد، ورود به دنیای رمزارز به این سادگی و کسب آن بدون داشتن مهارت، تخصص و توانایی کمی غیرمعقول است.

اما شاید نتوان تمام تقصیر را بر گردن مردم انداخت؛ در جامعه‌ای که کارگران با تحمل حجم کاری بالا، پایین‌ترین دستمزد و حقوق اولیه را دریافت می‌کند در عوض سود دلالان و واسطه‌گران در هر بازار اقتصادی به راه است، بدیهیست که همه دنبال درآمد با کمترین زحمت باشند.

افزایش تورم و کاهش لحظه‌ای ارزش واحد پولی در ایران، مردم را به سمت جذب سرمایه‌های غیرریالی سوق داده و دنیای رمزارز‌ها که هنوز در ایران سازمان‌دهی مناسبی ندارد، جزو یکی از پناهگاه‌های متزلزل مردم شده؛ در این میان برخی مواقع کلاهبرداری‌های جدی به دلیل آگاهی کم مردم در فضای رمزارز صورت می‌گیرد؛ با این حال، همچنان مردم در این و تاب اتفاقات جدیدی مانند همستر کامبت، غرق می‌شوند.

مجال سوء استفاده فراهم است
سیستم اقتصادی ناکارآمدی که ارزش واسطه گری را چند برابر کند و به کاری که با خلق ارزش همراه است نگاهی تیره و حتی در برخی موارد تحقیرآمیز داشته باشد، مردمش را به سمت کسب درآمد با کمترین زحمت و حتی بی‌معنی‌ترین اقدامات سوق می‌دهد.

از سویی دیگر تفکر خلق سرمایه براساس شانس و یا حتی زرنگی، در فرهنگ کشور رخنه کرده و این موضوع باعث بسیاری از رفتار‌های تکانشی اقتصادی شده است؛ صف‌های طولانی در هر بازار اقتصادی که خبر گرانی آن به صورت رسمی هنوز منتشر نشده، ورود به بورس، ورود به بحث خرید و فروش خودرو به عنوان یک کالای سرمایه‌ای و در نهایت همراهی در موج اخبار ارز‌های دیجیتال و اتفاقاتی مانند همستر کامبت را می‌توان نشانه‌ای از نبود نگاه اقتصادی تخصصی در بدنه جامعه و وجود ترس از دست دادن فرصت‌ها دانست.مشکلات اقتصادی، حتی فرهنگ تفکر اقتصادی مردم ایران را هم تحت تاثیر قرار داده و معلوم نیست از این شرایط، چه افرادی در داخل و خارج سوء استفاده خواهند کرد.

لینک کوتاه : https://entebaagh.ir/?p=22952

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.