اختصاصی انطباق- سرویس استانی: آیا از نظر شما در عملکرد بیش از ۶ ماهه تیم اقتصادی استان گیلان ٫ شامل معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار٫ مدیرکل جذب وسرمایه گذاری ، مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی و مدیران کل صمت و گردشگری وجهاد کشاورزی و منابع طبیعی و سازمان برنامه و بودجه استان گیلان و… چه آنهایی که با چند سال سابقه ابقا شده اند و چه آنهایی که تغییر کرده اند ٫ توانسته اند اهداف و آن فکر و نظر و برنامه ای که دکتر حق شناس بعنوان استاندار به مردم گیلان و به تبع دولت دکتر پزشکیان تعهد دارد را محقق سازند؟
آیا معاونت اقتصادی استاندار گیلان و مدیران کل زیر مجموعه آن که چندین سال در این حوزه صاحب سمت هستند توانسته اند مدیران کل سازمان های مرتبط به حوزه های سرمایه گذاری ؛ چه صادر کنندگان مجوز٫ چه دستگاه های طرف استعلام و چه بانک ها را در راستای شعار های اقتصادی و برنامه هایی که اولویت دولت و شخص استاندار است ، هماهنگ و به خط کند ؟
بر اساس تعریف، معاون کسی گفته میشود که در انجام وظایف و مسئولیتهای یک مقام یا مدیر ارشد به او کمک میکند و معمولاً جایگاه قائم مقام و جانشین در یک سازمان، اداره یا نهاد را دارد. معاون در حوزه خود اختیارات رئیس را دارد. اما چیزی که در این مدت دیده شد اینگونه نبوده و در راستای توسعه استان حرکت قابل توجهی صورت نگرفته است! نمونه اخیرش نحوه هماهنگی حضور سرمایه گذاران و شرکت های صنعتی و فعالین اقتصادی استان گیلان در نمایشگاه اکسپو۲۰۲۵ تهران دقیقا ۲ روز کاری قبل شروع نمایشگاه ،در صورتیکه دعوت نامه کشوری این رویداد بزرگ بیش از ۱۰۰ روز قبل به دست این معاونت رسیده بود. همچنین مدیر کلی دیگری در حوزه اقتصادی استانداری گیلان که بیش از دو سال این سمت کلیدی را داشته اما جز خبر معارفه وی هیچ نقل و اخبار مهمی از این حوزه تا کنون رسماً عنوان نشده است!
به نقل قول از یکی از مدیران ارزشمند و قدیمی که می گفت ؛ مدیر قوی ٫ معاون خوب نیاز دارد نه مابین. که بنظر می رسد گاهی مدیران کل و معاونین امروزی از سطح مابین هم خودشان رو پایین تر نشان داده اند.
اگر اولویت توسعه پایدار استان گیلان بر اساس برنامه توسعه هفتم و همچنین طرح آمایش استان بر عهده چند اداره کل ؛ از جمله گردشگری٫ بنادر٫ صمت ٫ جهاد کشاورزی و… به عنوان موتور محرک اقتصاد که منجر به حرکت رو به جلو استان می باشد٫ آیا بر اساس ارزیابی ها این مهم محقق شده است؟
بعنوان مثال یکی از شاخص های اقتصادی که برای بررسی وضعیت رفاهی مردم مورد بررسی قرار می گیرد، شاخص فلاکت است. شاخص فلاکت از جمع دو شاخص اقتصادی مهم دیگر، یعنی نرخ بیکاری و نرخ تورم سالانه به دست می آید و وضعیت اقتصادی و رفاهی جامعه را ارزیابی می کند.نکته اینجاست شاخص فلاکت در استان گیلان در سال ۱۴۰۳ بارقم ۴۲ واحدی گوی رقابت را از میانگین شاخص فلاکت در کشور ربود و از این لحاظ شرایط مناسبی در رقابت با استان های دیگر ندارد که گویای عملکرد قابل قبولی از مدیران حوزه اقتصادی در استان نیست!
آیا جریان حامی دولت و ستاد های انتخاباتی و تشکیلات شورا اصلاح طلبان استان به عنوان اتاق فکر و مشاور استاندار ، ارزیابی عملکرد مدیران انتصاب شده و ابقا شده از دولت و جریان قبل را رصد دارد؟
آیا در لابیگری های صورت گرفته در سطح وزارتخانه تا نمایندگان مجلس و ستادها برای ابقای مدیران کل دولت قبل آیاعملکرد و توانایی این بزرگواران مد نظر گرفته شده و محلی از اعراب دارد؟ یا اینکه به اسم واژه وفاق و دوستی ارزیابی به مسائل دیگر بر میگردد؟!
پیشنهاد می شود ارکان شورای اصلاحات استان یا روابط عمومی استانداری یا هر مرجع ای که دغدغه این استان را دارد با یک نظر سنجی شفاف و تحصصی وضعیت استان گیلان را در حوزه سرمایه گذاری ٫ صدور مجوز ٫ سرعت اجرایی شدن پروژه ها و حذف موانع تولید مورد ارزیابی قرار دهند تا عملکرد مدیران حوزه اقتصادی استان بهتر واکاوی شده و نتایج را در تصمیمات آتی استاندار به عنوان نماینده عالی دولت مورد نظر قرار دهند.
البته فارغ از انتصابات و ابقاها در حال حاضر و شاید یک دهه اخیر یکی از مشکلات اساسی استان این است که برخی دستگاه های هم عرض شامل ادارات کل مستقل و ستادی نسبت به هم خود را موظف به پاسخگویی نمی دانند و این رویه در برخورد با فرمانداران هم به همین نحوه می باشد. فقط به مقام مافوق شاید کمی پاسخگو باشند که این موضوع از ضعف معاونت های مرتبط در استانداری نشات می گیرد چون نتوانسته اند کمک کار شخص اول استان و هماهنگ کننده خواست و مطالبات مردمی در حوزه های تخصصی باشند ٫ که بی تردید ادامه این روند باعث ناامیدی مردم از دولت مستقر از همین سال اول خواهد شد. بزودی در مطالب بعدی عملکرد دستگاههای اجرایی و مدیران کل مرتبط با حوزه اقتصادی استان را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.