انطباق: دکتر مسعود پزشکیان، با طرح این سوال که آیا لازم است ۱۴۰ هزار کانتینر را ۳ تا ۴ ماه در بندر نگهداری کنیم، گفت که باید با برنامهریزی، این تعداد کانتینر در بنادر را ترخیص کنیم تا در بنادر دپوی کانتینر نداشته باشیم. پزشکیان تاکید کرد: «باید مطالعات تطبیقی از دیگر کشورهای پیشرفته داشته باشیم تا بتوانیم مانع از بروز چنین مشکلاتی در کشور شویم.» او افزود: تلاش میکنیم دیگر حوادثی مانند حادثۀ بندر شهید رجایی رخ ندهد و اگر رخ داد بهتر از الان بتوانیم مدیریت کنیم. رئیسجمهور ظهر امروز به منظور بررسی تازهترین وضعیت انفجار مهیب بندرعباس و «مدیریت میدانی ابعاد مختلف این حادثه»، وارد استان هرمزگان شد.
در همین حال، عضو کمیسیون بهداشت مجلس اعلام کرد: در حادثه بندرعباس، متاسفانه تا الان، ۳۶ فوتی داشتیم که به جز ۱۸ پیکر، مابقی قابل شناسایی نیستند.
استاندار هرمزگان، تعداد جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس را تاکنون ۴۰ نفر و تعداد مصدومان را ۹۰۰ نفر اعلام کرد. آمار مفقودشدگان هنوز نامعلوم است.
استوری علی دایی در ارتباط با انفجار بندر شهید رجایی
صدا و سیمای عقب مانده
کامبیز نوروزی (حقوقدان) در نقدی نوشت: صداوسیما در حادثه مهم و بزرگ انفجار در اسکله شهید رجایی به سنت قدیمی و غیرحرفهای خود یعنی خودداری از اطلاعرسانی فعال و درست همچنان پایبند است. اخبار ساعت ۹ شبکه یک که مهمترین بخش خبری تلویزیون است زمانی کمتر از ۴ دقیقه را به این موضوع اختصاص داد که تقریبا هیچ ارزش خبری نداشت. شبکه خبر هم تا الان صرفا به یکی دو گزارش بیاهمیت و زیرنویس چند جمله خبری تکراری و سوخته بسنده کردهاست. علت انفجار هرچه بوده باشد اثری در این واقعیت نمیگذارد که از نظر مادی و انسانی حادثهای فاجعهبار و بیسابقه رخ داده است. اما خبر صداوسیما مانند حوادث بزرگ گذشته از اطلاعرسانهای حرفهای خودداری میکند. مثل همیشه نبض اخبار و گزارشهای حادثه بندر شهید رجایی در محیط وب و تلویزیونهای فارسی زبان خارج از کشور میزند. سیمای غیرملی در نظام خبری خود عقبمانده و از گود رفتار حرفهای رسانهای بیرون افتاده است. سازمان ولخرج و بیثمر صداوسیما مسئولیت اصلی از بین رفتن مرجعیت خبری کشور را برعهده دارد؛ چیزی که بیش از هر چیز امنیت ملی را به خطر میاندازد.